schilder

Ellen Verheijen


Beeldende kunst/ textiel

Ellen Verheijen is een professioneel kunstenaar en maakt schilderijen en dessins voor stoffen en behang.
Zij is in 1990 afgestudeerd aan Academie Minerva te Groningen in interieurdessins.
Na de akademie is zij van dessinontwerpen langzamerhand overgestapt op het maken van muurschilderingen en schilderijen omdat zij zich hierin vrijer kon bewegen.

Een idee voor een schilderij ontstaat gaandeweg,en kan geïnspireerd zijn op een andere cultuur, de natuur, een ervaring of een reis die zij gemaakt heeft, maar op ook door het materiaal zelf.
Een stukje stof of een bijzonder papier, of voorwerpen die zij tijdens de reis vond.
Op dit moment werkt zij vooral op doek, waarbij allerlei materialen gebruikt worden, vaak in lagen over elkaar heen waarbij zij gebruikt maakt van collage technieken en sjablonen.
De lagen kunnen bestaan uit verf, papier, stof, zand en stuc. Door deze lagen onstaan allerlei mengkleuren, structuren, reliëf en diepte.

Naast haar werk als kunstenaar geeft zij sinds 2004 kunstles op basisscholen in Amsterdam via verschillende organisaties. Ook organiseerde zij zelf een aantal projecten en maakte zij muurschilderingen met kinderen in Senegal, België, Mali en Suriname.
In Vietnam deed zij samen met een collega een kunstproject voor Medisch Committee Nederland Vietnam met dove kinderen en hun leraren.
In 2004 was zij vier maanden in Senegal, en maakte samen met een Senegalese kunstenaar een serie schilderijen en een tentoonstelling.
Dit werd mogelijk gemaakt met hulp van de Nederlandse ambassade en enkele plaatselijke sponsoren.
Ook organiseerde zij een muurschilderproject met verschillende kunstenaars en kinderen van 6 basisscholen.

Sinds drie jaar maakt zij ook weer dessins voor stoffen, zowel op papier als op de computer. Bij Academie Vogue volgde zij een cursus dessin op de computer met photoshop en illustrator.

 

Zamenhofstraat 150 unit 120
1022AG Amsterdam
www.ellenverheijen.nl
0618227800

Share